Nya Tärnöboken

– en dokumentation om öns historia

”Tärnö – med dertill hörande öar och skär” är en spännande historisk odyssé om en ö i Hällaryds skärgård i Karlshamn, Blekinge, genom århundradena.

Läs om hur det gick till när svenskarna erövrade Tärnö från danskarna på 1600-talet, om befolkningen på ön vid laga skiftet 1834 och hur den äldsta bebyggelsen på ön såg ut.

Här finns intressanta fakta kring lots- och tullverksamheten på ön, om fiskebåtarna, redskapen och hur den hårda vardagen som fiskarfamilj gestaltade sig för de som i början av 1900-talet levde på ön under knappa ekonomiska förhållanden.

Här finns berättelser, skrock och gamla sägner som florerade på Tärnö och i övriga skärgården förr i tiden, skildring av spökerierna som eskalerade på ön på 1940-talet och om den stora silverskatten från 900-talet som hittades på Tärnö år 1862.

Framförallt är boken kryddad med mängder av gamla bilder från ön, främst från början och mitten av 1900-talet. Detta och mycket mer finner du i denna omfattande historik.

Boken kostar 295 kr/st inkl moms och går att köpa på Lundins bokhandel i Karlshamn (öppet vardagar kl 10-18, lördagar kl 10-14) eller via Blekinge släktforskarförenings bokhandels hemsida. 

Det går också att beställa boken via formuläret nedan för postutskick inom landet (frakt tillkommer och faktura medföljer försändelsen) alternativt hämta på Tärnö under vår/sommar/höst.

Eventuella frågor besvaras av Roger Karlsson via e-post roger@purplepassion.se eller telefon 0733-26 80 62. 

Purple Passion Kommunikation AB